طراحی داخلی

طراحی داخلی

هدف از طراحی داخلی ، افزایش کیفیت فضا در راستای بهبود کیفیت زندگی افراد می باشد.
به عبارتی دیگر طراحی داخلی ، با توجه به کالبد اصلی فضای موجود صورت می پذیرد و با تکیه بر المان های مختلفی نظیر نورپردازی ، رنگ بندی و ارتباط بخشیدن میان قسمت های مختلف ، محیطی را مهیا می سازد که موجب آرامش و نشاط ساکنین آن خواهد شد.

محیط به ارمغان آورد. به طور مثال :

  • طراحی داخلی منزل مسکونی
  • طراحی داخلی دفاتر اداری – دفتر کار
  • طراحی داخلی محل کار و فضای تجاری مانند رستوران ، فروشگاه ، کلینیک یا مطب پزشک و…..
  • طرای داخلی ویلا

تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی در چیست؟

معماری داخلی و طراحی داخلی هر دو با هدف فضاسازی پایه ریزی شده اند ولی معماری با دید علمی انجام می گردد و طراحی داخلی با دید هنری است. با وجود تفاوت هایی که بین این دو مقوله وجود دارد ، هر دو مکمل هم هستند و تلفیقی از زیبایی شناسی ، روان شناسی و هنر می باشند.
تفاوت های معماری داخلی و طراحی داخلی عبارتند از :

1- معماری داخلی به فعالیت در قسمت پایه ای ساختمان مرتبط است و به مقیاس های بزرگ تعلق دارد ، این درحالیست که طراحی داخلی با تغییر در جزئیات و تزئینات در ارتباط است.

2- معماری داخلی به مباحث تکنیکی فضا و طراحی داخلی با ظاهر فضای داخلی ساختمان در ارتباط است.

3- معماری داخلی همراه با تغییرات بنیادی در فضا است و طراحی داخلی تغییرات در چیدمان (دکوراسیون) ، نورپردازی و سایر جزئیات می باشد.

4- معماری داخلی به صورت کاملاً مستقل در فضا عمل می کند ولی طراحی داخلی وابسته به معماری داخلی است و باید پس از انجام پروژه معماری داخلی صورت پذیرد.

نحوه انجام کار

معمار داخلی از شروع تصمیم گیری تا اتمام کار پروژه ساخت حضور دارد ولی طراح در برخی موارد از ابتدای کار و در برخی دیگر بعد از اتمام ساخت بنا شروع به کار می کند و روی بخش های هنری ، چیدمان ، نورپردازی ، رنگ ، کف ، سقف و نوع متریال و … در فضای داخلی فعالیت دارد و به کمک علم زیباشناسی فضایی دلنشین را خلق می نماید.

 

انواع سبک های طراحی داخلی

دو سبک مدرن و کلاسیک ، از اصلی ترین سبک های طراحی داخلی می باشد. در هنگام انتخاب طراحی داخلی ، باید سبکی را انتخاب کنید که با آن احساس راحتی داشته باشید.

بررسی طراحی قسمت های مختلف فضای مسکونی

منازل مسکونی اصلی ترین محل برای اجرای پروژه های طراحی داخلی هستند. این محیط از قسمت های مختلفی تشکیل شده است که در ذیل به بررسی هریک می پردازیم:

طراحی اتاق نشیمن

یکی از مهم ترین فضاهای موجود در هر خانه ، اتاق نشیمن می باشد. از آنجایی که این محل برای برگزاری مهمانی ها و دورهمی ها مورد استفاده قرار می گیرد ، از اهمیت بالاتری برخوردار می باشد.

در طراحی داخلی فضای نشیمن توجه به موارد زیر ضروری می باشد:

1- نورپردازی مناسب : استفاده از نورهای مرکزی (اصلی) ، نورهای مخفی برای افزایش زیبایی کل فضا و نورهای نقطه ای جهت به نمایش گذاشتن قسمت های خاص نظیر تابلوها ، مجسمه ها و کتابخانه.

2- رنگ بندی دیوارها : استفاده از رنگ های گرم و در عین حال آرامش بخش. بهتر است در این زمینه از مبحث ترکیب رنگ ها را می توان براساس سبک مینیمال استفاده گردد تا علاوه بر حفظ سادگی ، ارائه دهنده فضایی لوکس و مدرن باشد.

3- ایجاد المان های شاخص : مانند دیوار یا اثاثیه ای که در کل فضا کاملا واضح بوده و توجه را به خود جلب کنند.

طراحی داخلی اتاق پذیرایی

در علم معماری اتاق پذیرایی به فضایی گفته می شود که از آن برای حضور مهمان و پذیرایی از ایشان استفاده می گردد.

مهم ترین نکاتی که در طراحی این بخش می توان بکار گرفت عبارتست از :

1- در نظر گرفتن فضایی با دید مستقیم رو به یک منظره زیبای طبیعت

2- استفاده از پنجره های قدی برای دریافت نور و انرژی خورشید

3- نورپردازی ایده آل به گونه ای که علاوه بر روشن شدن کامل میز در شب ، سایه افراد نیز بر روی بشقاب غذا نیفتد. البته منظور استفاده از لامپ هایی با قدرت پراکنده سازی نور زیاد نیست ، بلکه کارگذاری لامپ هایی که علاوه بر حفظ آرامش محیط ، نور خوبی را نیز از خود ساطع نمایند.

4- اختصاص فضایی با مساحت مناسب برای قرار دادن یک میز با ظرفیت متناسب با مهمانان احتمالی  

5- توجه به انتخاب موقعیت مکانی صحیح به گونه ای که از یک سو به آشپرخانه و از یک سو به اتاق نشیمن دسترسی داشته باشد.

طراحی داخلی آشپرخانه

آشپزخانه شاید یکی از شاخص ترین فضاهای هر واحد مسکونی است و طراحی آن بر کل طرح خانه بسیار تاثیرگذار خواهد بود . در علم معماری داخلی روز ، یک آشپزخانه ایده آل آشپزخانه ای است که فضای مناسب برای کار و قرارگیری تجهیزات در آن مهیا شده باشد. یکی از راه های بالا بردن کیفیت یک آشپزخانه در طراحی داخلی ، نور پردازی مناسب بر روی سطوح کار و مهیا کردن فضای کافی برای سرو و تهیه غذا است. همچنین طراحی آشپزخانه باید براساس ساختار ارگونومی بدن باشد تا موجب خستگی و فرسودگی افراد نگردد.

مساله مهم دیگر در طراحی داخلی آشپزخانه اختصاص فضای کافی به قفسه ها و کابینت ها می باشد. کابینت ها باید با توجه به عملکردی که دارند در ابعاد و اندازه های مناسب طراحی و ساخته شوند .

طراحی داخلی اتاق ها

اتاق ها مهم ترین فضا برای نگهداری بیشترین جزئیات به شمار می آیند. در طراحی آن باید از اصول زیر پیروی نمود:

1- چیدمان صحیح تخت ، کمدها و اثاثیه مورد نیاز این اتاق مانند میز آرایش و درآور. این چیدمان باید به نحوی باشد که فضایی خصوصی را ایجاد کرده و از بیرون اتاق دید مستقیمی نداشته باشد.

2- استفاده از رنگ های مناسب جهت ایجاد آرامش و نشاط

3- نورپردازی مناسب و استفاده از طیف های نوری مختلف با هدف زیبا ساختن محیط و کاربری آسان در شرایط مطالعه ، خواب و …  

4- توجه به جزییات تاسیسات ساختمان مانند محل قرارگیری پریزها در کنار تخت ها و یا بخش ورودی به منظور دسترسی سریع به آن ها

طراحی داخلی براساس المان های روز

طراحان مجرب A.B با درنظر گرفتن اصول طراحی مدرن سال و با هدف رضایتمندی مشتریان ارجمند ، آماده ارائه خدمات رسانی در تمامی کاربری ها می باشند. اجرای سبک های هر پروژه براساس علم روز و با اولویت قرار دادن نظر کارفرما در کوتاه ترین زمان ممکن صورت می پذیرد.


پروژه ها