طراحی فضای کوچک

طراحی فضای کوچک

در زمان طراحی پلان هر واحد ممکن است  فضاهایی کوچک که حاصل از تقسیم مساحت بین اتاق ها و فضاهای بزرگتر و اصلی خانه است ، بوجود بیاید . این فضاها را اصطلاحا « فضای کوچک یا گوشه » می نامند.
 هر خانه چه آپارتمان و چه ویلا می تواند دارای گوشه ها یا اصطلاحا فضای کوچک باشد که می تواند به آن توجه نشده و به صورت فضایی پِرت و بدون کاربرد باشد یا به آن پرداخته شده و به عنوان فضایی زیبا  با کاربرد مناسب یا حتی گوشه ای دنج جهت تامین آرامش مورد استفاده قرار گیرد.

این فضاها می توانند یک ورودی تنگ یا یک فضای تقسیم ورودی اتاق ها یا حتی یک نشیمن کوچک باشد که در ظاهر بی کاربرد و ناشی از ضعف معماری بوده اما با اندک توجهی به فضایی جذاب و زیبا تبدیل گردد که در چشمگیر شدن سایر قسمت های خانه نیز سهم داشته باشد.

اهمیت تعریف فضاهای کوچک به قدری زیاد است که برخی معماران مانند گائودی در طراحی های خود ، فضای کاملا مخصوصی به این منظور طراحی نموده اند.

به طور مثال می توان قسمتی از این محیط کوچک را به فضای نشیمن تبدیل کرد تا در مواقعی که افراد باید در ورودی خانه منتظر بمانند، مجبور به ایستادن نشوند یا  با پارتیشن یا عناصر دکوری به این فضا جان تازه ای داد.

مثال دیگر اینکه  طرح یک ورودی چشمگیر میتواند باعث ایجاد حس خوب در زمان ورود به واحد گردد. بیشتر آپارتمان های امروزی به گونه ای طراحی می شوند که فضای ورودی در آن ها به خوبی طراحی شده و از بقیه قسمت ها تا حدودی جدا شده است. این نکته در طراحی پلان های مدرن به یکی از اصول معماری تبدیل شده است.

یکی دیگر از نکات قابل توجه در طراحی فضاهای کوچک که این است حد فاصلی از در ورودی تا اولین فضای داخلی، طراحی گردد. این طراحی می تواند به صورت فیزیکی و با کمک مصالح ساختمانی باشد و یا می تواند با استفاده از تکنیک های داخلی و دکوراتیو انجام پذیرد.

علاوه بر اهمیت به عملکرد فضای ورودی باید به زیبایی آن نیز بپردازید. برای اینکار می توانید از یک طراح دکوراسیون کمک بگیرید. آپارتمان های لوکس امروزی ، از همان قسمت ورودی به زیبایی طراحی می شوند تا به محض وارد شدن ، تاثیرگذار بوده و شما را شیفته خود کنند.

استفاده از رنگ های شاد، فضای ورودی را جذاب می کند و باعث ایجاد تنوع در ساختار معماری خانه می شود. همچنین در طراحی یک ورودی ، آینه ها دیگر فقط کاربردی نخواهند بود و نقش دکوراتیو را ایفا می کنند.

اهمیت نورپردازی در طراحی داخلی کوچک

نور در چنین فضایی حرف اول را می زند. یک نورپردازی خاص براساس جدیدترین متدها می تواند نقطه عطف فضای خانه شما باشد.

برای خانه های ویلایی ، داشتن نورگیر سقفی از ایده های جالب در طراحی فضای ورودی است که انجامش به شما پیشنهاد می شود. البته برای داشتن چنین نورگیری باید از قبل برنامه ریزی کرده باشید.

گروه طراحی آ.ب

مدل سازی سه بعدی می تواند در ایجاد ذهنیت در ساکن آپارتمان بسیار کمک کند و یکی از بخش های مهم هر پروژه ، طراحی و مدل سازی سه بعدی است تا کارفرما با درک بهتر از طرح ، نظرات و پیشنهادات شخصی خود را بیان نماید. پس از تأیید نهایی توسط کارفرما ، پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن و براساس تجربیات و تخصص تیم طراحی آ.ب ، اجرا و پیاده سازی خواهد گردید.